Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 AKSA nın Ar-Ge Sertifikası gururu

AKSA nın Ar-Ge Sertifikası gururu
 Yazı Boyutu

 Tarih : 28.02.2011 - 01:39:01 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da hazır bulunduğu bir törende AKSA’nın sertifikasını Akkök Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz aldı.

 
 
Türkiye’nin lider akrilik elyaf üreticisi AKSA, 40 yıllık deneyiminin eseri olan ve gelecek vizyonunu şekillendiren Ar-Ge Merkezi ile ‘Ar-Ge Merkezi Sertifikası’ almaya değer bulundu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da hazır bulunduğu bir törende AKSA’nın sertifikasını alan Akkök Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, “AKSA, Ar-Ge çalışmalarına daha fazla pay ayırarak kendi teknolojisini üretmeye devam edecek” dedi.
 
1978 yılından bu yana kendi geliştirdiği teknolojiyle dünya çapında tercih edilen bir tedarikçi haline gelen AKSA, Sanayi Bakanlığı Sanayi Ar-Ge Genel Müdürlüğü “Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama ve Denetim Yönetmeliği” kapsamında verilen Ar-Ge Merkezi Sertifikası’nı, geçirdiği denetimleri başarıyla tamamlayarak almaya hak kazandı.

 

Cirosunun en az %5’ini, insan gücünün ise %10’unu Ar-Ge’ye ayıran ve bugün dünyanın herhangi bir yerinde yeni bir akrilik elyaf tesisi kurabilecek ve teknoloji lisansı satabilecek yeterliliğe sahip AKSA, son yıllarda akrilik elyafın yanı sıra özel ürünlerin üretim içindeki payını artırmaya yöneldi. 2014 yılında özel ürünlerin cirodaki payını %15’e çıkarmayı hedefleyen AKSA, 2006 yılından itibaren standart ve özel ürünler geliştirilmesinin ötesine geçerek, platform ürünler ve bunlarla ilgili prosesler geliştirmeye başladı.
 

 

25 yıldır hiçbir ülkenin girmeye cesaret edemediği Karbon Elyaf teknolojisini, dışarıdan herhangi bir lisans almadan kendi Ar-Ge faaliyetleri sonucunda geliştiren AKSA, 2009’un son çeyreğinde devreye aldığı karbon elyaf üretim tesisiyle Türkiye’nin adını dünya karbon elyaf ligine 10. ülke olarak yazdırdı.

 

Akkök İcra Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, 84 personelin görev yaptığı Ar-Ge Merkezi’nin AKSA’ya bu ay içinde iki ayrı gurur yaşattığını belirterek, “Ar-Ge Öncüleri ödüllerinin ardından alınan Ar-Ge Merkezi Sertifikası, AKSA’nın Ar-Ge stratejisini ve nitelikli insan kaynaklarını iyi yönettiğinin göstergesidir” dedi.AKSA, yenilikçiliğe verdiği önem ve inovasyondaki başarısıyla, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UİB) organizasyonu ve TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenen III. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi kapsamında verilen “Ar-Ge Öncüleri” ödülünü Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla gerçekleşen törende almıştı.

 
YALOVA HABERLERİNİ GÖRÜNTÜLÜ İZLEYİN
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

4134 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
5  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,70 saniye.