Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 İZAYDAŞ ın kapasitesi arttı

İZAYDAŞ ın kapasitesi arttı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 21.02.2011 - 02:58:03 


Çevre temizliği konusunda bir adım daha atıldı. İZAYDAŞın yakma kapasitesi yüzde 50 oranında artırılarak tüm talepleri karşılayacak duruma geldi.

 
 
Son yıllarda yapılan yatırımlarla, hayata geçirdiği yeni projelerle kendini sürekli yenileyen, çevre ve sanayi dostu, Atık bertaraf tesisi İZAYDAŞ yakma kapasitesini yüzde 50 daha arttırdı. Bu yenilik ile İZAYDAŞ sanayicilerden gelen taleplerin tümüne yanıt verecek kapasiteye ulaştı.
 

DENEME YAKMA PROGRAMLARI YAPILDI

2011 yılı Ocak ayı içerisinde Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün olurları ile yakma kapasitemizi yüzde 50 oranında arttıran İZAYDAŞ, çevre temizliği konusunda bir adım daha attı. Yakma kapasitesi artırımı ile ilgili çalışma süreci şu şekilde gelişti. Çevre ve Orman Bakanlığı, TÜBİTAK yetkilileri ve Yıldız Teknik Üniversitesi yetkilileri gözetiminde bir deneme yakması programı hazırlandı. Program sonucunda yakma analizleri yapıldı.

 

YAKMA DENEMESİ BAŞARILI GEÇTİ

Bu süre boyunca baca gazı emisyonu değerleri göz önünde bulundurarak çeşitli gözlem ve incelemeler gerçekleştirildi. Bu süre sonunda baca gazı emisyon değerleri yetkililer gözetiminde çevre ve insan sağlığına hiçbir zararı olmadığı onaylanarak kapasite artırımına izin verildi.

 

BAKANLIK ONAY VERDİ

Bakanlığın İZAYDAŞ’a gönderdiği onay yazısında ‘Bilindiği üzere, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Sn. Prof. Dr. Ferruh Ertürk ile Bakanlığımız temsilcisinin katılımı ile 03-14 Mayıs 2010 tarihleri arasında deneme yakması gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda deneme yakması sonucu alınan değerlere göre Bakanlığımızca tesisinizin döner fırın yakma kapasitesinin yüzde 50 arttırılması uygun bulunmuştur’ dendi.

 

TALEPLER KARŞILANABİLECEK

Bilindiği üzere 2009 yılından itibaren atık alımında kapasite olarak hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Buna ilaveten Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün onay yazısına istinaden bertaraf kapasitesi yapılan yüzde 50’lik artışla birlikte atık üreticilerinden gelen atık bertaraf taleplerine yanıt vermekte hiçbir sıkıntı yaşanmayacak.

 

YÖNETMENLİKLERE UYGUN İMHA

İZAYDAŞ, endüstriden kaynaklanan plastik ve lastik atıklar, kullanılmış yağ, ilaç ve kozmetik atıklar, Petro-kimya atıkları, PVC, solvent, boya artıkları, yapıştırıcı ve yapışkanlar, bunların ambalajları, standart dışı ve süresi geçmiş ürünler, arıtma çamurları, vb. tehlikeli atıklarla klinik atıkların yakılarak bertaraf ediyor. Kabul edilen atıkların beyanı, etiketlenmesi, taşınması ve bertarafı; Çevre Bakanlığı´nın Hava Kalitesinin Korunması Su Kirliliği Kontrolü, Katı Atıkların Kontrolü, Tıbbı Atıkların Kontrolü ve Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve bunların değişikliklerinde belirtilen esaslara tamamen uygun olarak yapılmaktadır.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  BÖLGEMIZDEN

1522 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
5  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,58 saniye.