Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 ALDA Ortaklar Toplantısını Yalova da gerçekleştirdi

ALDA Ortaklar Toplantısını Yalova da gerçekleştirdi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 14.02.2011 - 23:09:04 


Yalova Belediyesi ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, İtalya, Fransa, Kosova, Sırbistan ve Türkiye’den temsilciler katıldı.

 
 
Merkezi Fransa’nın Strazburg şehrinde bulunan ve Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten The Association of the Local Democracy Agencies (ALDA) 2011 Yılı “Ortaklar Toplantısı” Yalova’da gerçekleştirdi. Yalova Belediyesi ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, İtalya, Fransa, Kosova, Sırbistan ve Türkiye’den yerel yönetim temsilcileri ve bu alanda çalışan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yetkilileri katıldı.
 

ALDA Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda da Sırbistan’ın Kargujevac kenti Belediye Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Dobrica Milovanovic başkanlığındaki ALDA Heyeti ilk olarak Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin KOÇAL’ı makamında ziyaret etti. Milovanovic, Başkan Koçal’a “ALDA, Avrupa Konseyi üyesi ülkelerde yerel demokrasinin ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için çalışan bir kuruluştur. Özellikle Kosova’daki çalışmalarımızda Yalova Belediyesi bizlere destek olmaktadır. Sizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin ve şehrinizin yerel yönetim ve demokrasi deneyimi bizlere katkıda bulunacaktır. Ayrıca misafirperverliğiniz için de çok teşekkür ediyorum” dedi. Yakup Koçal ise “ALDA, Avrupa’da yerel demokrasinin güçlendirilmesi için çalışan çok önemli bir organizasyondur. Bizler de bu çalışmalarda sizlerle birlikte olmaktan ve sizi şehrimizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Ayrıca ALDA ile olan ilişkilerimizin bir sonucu olarak Kosova’dan bir kardeş şehrimiz oldu. Geçtiğimiz 29 Ekim’de Kosova’nın İpek şehri ile Kardeş Şehir Antlaşması imzaladık. Bunun bizim için büyük ve derin bir anlamı var. Zira, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy da İpek’li… Şehrimizde iyi zaman geçirmenizi ve başarılı bir toplantı olmasını diliyorum” dedi.

ALDA Heyeti gerçekleştirilen kısa şehir turundan sonra 2011 Yılı Çalışma Programı’nı oluşturmak üzere “Ortaklar Toplantısı”na, İl Özel İdaresi Encümen Salonu’nda devam etti. 2011 Çalışma Programı çerçevesinde, Gençlik, kırsal kalkınma, cinsiyet eşitliği ve çocuk hakları konusunda projeler hazırlanması ve yolsuzlukla mücadele alanında çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Toplantı’ya Yalova adına katılan Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Hasan SOYGÜZEL tarafından Yalova Belediyesi’nde hâlihazırda uygulanan “Bütünleşik Süreç Yönetimi” ve “Performansa Dayalı Yönetişim Uygulamaları” hakkında bilgi verildi. Soygüzel, konuşmasında Yalova Belediyesi’nde uygulanan sistemin tamamen bilişim tabanlı ve yolsuzlukların azaltılması konusunda da son derece etkili bir sistem olduğundan bahisle “Bu sistem özellikle Kosova gibi yeni ve yerel yönetim alanında tecrübesiz ülkelerde uygulanabilir. Yolsuzluk gerçekten demokrasisini ve yönetim sistemini yeni oturtmaya çalışan bütün ülkelerin en önemli sorunu…” dedi. Toplantı da ayrıca Yalova Belediyesi’nin sistemsel uygulamalarının ve bu alandaki tecrübelerinin başta İpek Belediyesi olmak üzere Kosova’ya aktarılmasına karar verildi.

ALDA’nın Yalova Programı’nın ikinci gününde ise Yalova Belediyesi Dış İlişkiler Birimi ile ALDA Yetkilileri arasında bir Çalışma Toplantısı yapıldı. Toplantı’da, Yalova Belediyesi Dış İlişkiler Danışmanı Cengiz DERELİ tarafından, Yalova Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında konuklara bilgi verildi. Dereli konuşmasında; “Yalova Belediyesi olarak özellikle Balkan Ülkeleri ile ilişkilerimizi geliştiriyoruz. 2012 yılında Büyük Balkan Buluşması adıyla bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalarda Kosova İpek Belediyesi de bizimle birlikte olacak” dedi.

ALDA, temsilcileri Yalova’dan ayrılırken, Yalova’yı çok sevdiklerini ve buradan mutlu ayrıldıklarını söylediler.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  GÜNCEL

1712 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
7  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2242 32.2822
  Euro 20.9067 21.0451
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,69 saniye.