Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Bahar Doğan ın GİOSB açıklaması

Bahar Doğan ın GİOSB açıklaması
 Yazı Boyutu

 Tarih : 7.02.2011 - 00:13:58 


Doğru yerde doğru yatırımı her zaman desteklediğini belirten İl Genel Meclisi Üyesi Bahar Doğan, GİOSB yatırımının 1/25 binlik planda olmadığını söyledi.

 
 

CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Bahar Doğan, Çiftlikköy’de kurulmak istenen Gemi İhtisas OSB konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

           
            "BÖYLE GİDERSE  SANAYİ YALOVA’YA KADAR GELİR

Çiftlikköy’de kurulmak istene Gemi İhtisas OSB ye dur diyemez ve sözümüzde dik duramaz isek Sanayi ta Yalova’nın içine kadar gelir.YTSO yetkilileri 3 ay önce Yalova halkının iradesine sahip çıktık diyerek Çiftlikköy’de kurulmak istenen Gemi İhtisas OSB ye ret diyor. Bugün “Fikir değiştirmedik yapılması gerekeni yaptık Bakanlığın kararları gereği daha önceden onayları verilen Gemi İhtisas OSB’nin müteşebbis heyetine üye vermek zorunluluğumuz var.” Diyor. Böyle bir zorunluluk hangi yasada var.3 ayda OSB mevzuatı mı değişti. Değişen sadece sizin fikriniz.Hani birlikte hareket edecektik. Size inanarak Yalova İl Genel  Meclisi 14 e 1, Çiftlikköy  Belediye Meclisi de 9 a 2 ret kararı aldı. Şimdi oldu mu? Size güvenen bu meclisleri yarı yolda bıraktınız. Lütfen neden fikir değiştirdiğiniz konusunda  Yalova Kamuoyuna daha açık ve seçik  bir açıklama yapın.

 

DİKKATE ALINMASI GEREKEN 1/25000 ÖLÇEKLİ PLANDA  GİOSB YOK

            Organize Sanayi Bölgesi Kanunu Madde 4.-“OSB'lere ait yer seçimi varsa 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı kararları dikkate alınarak oybirliği ile yapılır ve OSB ilan edilir.Biri veya daha fazlasının temsilcilerince imzalı ve valinin olumlu görüşünü muhtevi kuruluş protokolünün Bakanlıkça onaylanmasıyla tüzel kişilik kazanır.” Demektedir.

1.OSB Kanunu da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı da yer seçimi raporunda 1/25000 Ölçekli Yalova İli Çevre Düzeni Planında gerekli değişiklik yapılmasını istediği,

2.1/25000 Ölçekli planda Gemi İhtisas OSB  olmadığı halde.Buna neden uyulmuyor.

3.Gemi İhtisas OSB alanı olacak bölgede Bakanlık 1/25000 ölçekli planda Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi rezerv alanı gösterilen alanı dahi mahkeme kararı ile iptal ettirdiği halde

4.Sanayi ve Ticaret Bakanlığı daha önce 26.01.2010 tarih ve 728 sayılı Yalova Valiliğine yolladığı yazlarında Çiçekçilik OSB 1/25000 ölçekli  plandan çıkarılsın dediği ve bu bölgede sanayi ve OSB istemediği halde.

Şimdi nasıl oluyor da Bakanlık ve Valilik  YTSO’ndan  üye istiyor.Yalova Valimiz Sayın Erbay Danıştay kararıyla dönene kadar Sayın Valiler giderayak bu OSB lerle ilgili imzalar atıyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bunları nasıl onaylıyor.İki de bir Yalova Valisi bunlar için mi değiştiriliyor.

 

            YARGI DAHİL GEREKLİ İTİRAZLARI YAPACAĞIM:

İl Genel Meclisimizin ve Çiftlikköy Belediye Meclisimizin  istemediği Gemi İhtisas OSB ile ilgili yukarıda belirttiğim hususlar dahilinde yargı dahil tüm itirazlarımı yapacağım. Konuyu çevresel anlamda Yalova için çok önemli bir  şans olduğunu düşündüğüm Valimiz Sayın Yusuf Erbay ile de görüşeceğim.

 

DOĞRU YERDE DOĞRU YATIRIMI HER ZAMAN DESTEKLEDİM     

1/25000 Ölçekli Yalova Çevre Düzeni Planında sanayi alanlarının yeri  belidir.Öyle Yalova’da  her yerde Sanayi ve OSB olamaz.Hele güzelim Çiftliköy’de hiç olmaz. Çiftlikköy Yalova’nın en çok tercih olunan  yerleşim alanı olmaya namzet bir ilçe. OSB ve ranta kurban edilmemeli. 1/25000 ölçekli Planın hedefleri de bellidir..Planda sanayi  alanı öngörülen yerlerde yapılacak tesislerde gelecekte öngörülen nüfusun hepsi iş imkanı bulacaktır.Değerli yatırımcılarımız gelsinler buralarda çevreye uygun yatırımlarını buralarda yapsınlar. Kendilerine sonuna kadar destek olalım. Her yeri bozmaya kalkmasınlar Ama nedense hep işin kolayını seçiyorlar.Sonra da bana niye kaştı geliyorsun diyorlar. Bırakırsak Yalova’nın içine kadar gelecekler. Ranta dayalı işler Yalova’ya fayda getirmez Sadece birilerini zengin eder".

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  GÜNCEL

1790 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
 
 Takvim
28  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,78 saniye.