TUTUK, Belediye Baskani Oldu




TUTUK, 19 OYLA BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın Milletvekili Aday adayı olmak için istifa etmesi üzerine boşalan Yalova Belediye Başkanlık makamına yasa gereği seçimler yapıldı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın Milletvekili Aday adayı olmak için istifa etmesi üzerine boşalan Yalova Belediye Başkanlık makamına yasa gereği seçimler yapıldı.

30 Belediye Meclis üyesinin bulunduğu Yalova Belediye meclisinde 15 AKP, 12 CHP, 2 MHP, 1 İYİ partili meclis üyeleri bugün sandık başına gitti.  Ak Parti Mustafa Tutuk'u, CHP ise Burçin Tangürek'i aday gösterdiği seçimler Yalova RDKM'de yapıldı.

Üç tur olarak yapılan seçimlerde ilk iki turda 3/2 çoğunluk sağlanamadı. Tutuk, birinci ve ikinci tur oylamada 19'a karşı 11 oy aldı. Son tur oylamada en fazla oy alan adayın başkan olarak seçileği ücüncü turda da sonuç değişmedi ve Tutuk 19-11 oy alarak Yalova belediye başkanı olarak seçildi.

Oylamada  Bağımsız aday Yavuz Bingöl, Tutuk'a oy verdiğini açıklarken, Millet ittifakının da fire verdiği dikkatlerden kaçmadı. Oylama sonunda Yalova belediye Başkanı Mustafa Tutuk, yaptığı konuşmada“3 yıldır vekaleten sürdürdüğümüz başkanlık görevi bu saatten itibaren asil başkanlık olarak devam edecek.3 yıldır hep birlikte güzel işler yaptık, Yalova’mızı yaşanılabilir bir noktaya getirmek için hep birlikte çalıştık. Hep birlikte daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum.Şahsım adına söz veriyorum. Katıldığınız için de bana oy verdiğiniz de için Cumhur İttifakına, Millet İttifakına ve bağımsız meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum, bizlere hayırlar getirsin.” diyerek kendisine oy verenlere teşekkür etti.

İşte O Anlar ve Ayrıntılar 



Tarih: 20.03.2023

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/