Altinova 4. Uluslararasi Resim Sergisi




Altınova ilçesinde 7 ülkeden 11 yabancı sanatçı ile 12 Türk ressamın katıldığı 50 eserin yer aldığı Altınova Belediyesi 4. Uluslararası Resim Sergisi, düzenlenen törenle açıldı. Küratörlüğünü İlhan Aydan ve Aygül Okutan’ın yaptığı Altınova Belediyesi 4. Uluslararası Resim Sergisi, Altınova Belediyesi Konferans ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sergi açılışına AK Parti MKYK üyesi Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Altınova Belediye Meclis üyeleri, Altınova İlçe Emniyet Müdürü Halis Kürşat Seçer, Altınova İlçe Müftüsü Ümit Kartal, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar, Altınova Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ufuk Kocatepe, Altınova Kent Konseyi Başkanı Ali Yurt ve davetliler katıldı.

İlçede dördüncü resim sergisinin açıldığını söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Geçtiğimiz yıllarda hem Yalova hem de Türkiye'den katılan sanatçılarımızla sergiler yapmıştık. Bu yıl içerinde ikinci uluslararası bir sergini açtık. O yüzden bizim için önemli ve çok kıymetli bir gün. Katkı sağlayan bütün sanatçı arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle gençlerimize bir rol model olması, kendilerine sanatsal açıdan bir yol çizebilmeleri adına yol göstereceğine inanıyorum” dedi.

Sergi açılışında konuşan Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, “Altınova her alanda önde, öncü bir ilçe. Sanayisinden, eğitimine, kültüründen sanatına, sporundan tarımına ilerleme kaydediyor. Bu çalışmaları yerine getiren belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz de ilçemizin gelişimi konusunda elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Altınova’da önemli bir çalışmaya daha imza atıldığını söyleyen AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, “Hoyratlaşan dünyamızda; bir takım hasletleri kaybettiğimiz bu dünyada böylesine güzel bir sanat yolculuğuna bizleri çıkardığınız için, bir nefes aldırdığınız için duygu ve düşünce dünyamızı genişlettiğimiz için sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu fırsatı sağlayan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu güzel bir sergi için emeğinize sağlık. Sanatçılarımızın yüreğine sağlık. Sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bölgede güzel gelişmelerin sağlanması için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden AK Parti MKYK üyesi Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Altınova’mız çok boyutlu bir gelişim stratejisiyle yoluna devam ediyor. Tarım, sanayi, kültür ve turizm hayatı birbirine engel olmadan tam aksine bir birini besleyerek bu bölgemizin güzelleşmesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Kültür, sanat ve turizm alanında da önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Milletvekili Büyükgümüş, “Bu dönemde artan çalışmalarımızla; hem deniz altında yaptığımız arkeolojik keşifler hem de Çobankale’nin 12 aylık kazı programına alınarak çok detaylı bir şekilde araştırma yapılmasını sağladık. Bununla beraber Deniz Fenerimizin kültür hazinesi olarak Altınova’mıza kazandırmamız bu dönemin kültür, sanat ve turizm anlamında önemli köşe taşı çalışmalar arasında yer almaktadır.

Bugün dördüncüsünü tertiplediğimiz bu güzel sergimizde birlikteyiz. Öncelikle bu gibi çalışmaların her yıl tekrarlanarak devam etmesi çok değerli. Küratörlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Değerli belediye başkanımıza ve ekibine bu çalışmayı himaye ettiği için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Serginin açılışının ardından davetliler sanatçıların bir birinden güzel eserlerini yakından görme fırsatı buldu. Serginin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, tüm vatandaşları sergiyi gezmeye davet etti.



Tarih: 4.12.2022

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/