Vali EROL un Öğretmenler Günü mesajı






Valimiz Muammer Erol’un
24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
 

 

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul edişinin yıldönümü olan ve 1981 yılından bu yana büyük bir coşku ilekutlanan bu anlamlı günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlamanın mutluluğu içindeyiz.

 

Günümüzde eğitim ve bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak öğretmenlerin; bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecindeki öncü rolü, geçmişte olduğu gibi bugün de sürmektedir.

 

Toplumların gelişip modern bir hal almasında en büyük paya sahip olan öğretmenler, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir. Onların yetiştireceği nesiller, hiç şüphesiz ki ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkacaktır. İşte bu yüzden kutsal bir göreve sahip olan öğretmenlerimiz, bizler içinde son derece önemli ve değerlidir.

 

Değerli Öğretmenlerimiz,

 

Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü öğreten, sorumlu bireyler olarak yetişmesine hayat rehberi olan, vatan ve millet sevgisini aşılayan, onların yetişmelerindeki çabalarınız her geçen gün daha büyük önem kazanmaktadır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle; gerek ilimiz genelinde görev yapmakta olan, gerekse de eğitim camiasına uzun yıllar emek vermiş ve emekli olmuş tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.




Tarih: 23.11.2022

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/