Vali EROL un Kurban Bayramı Mesajı






Vali Muammer Erol’un Kurban Bayramı Mesajı

Bugün, müminlerin Allah’a (c.c.) yakınlaşmasını, Hz. İbrahim ve İsmail'in Allah’a (c.c.)sadakat ve teslimiyetini bizlere hatırlatan, toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına vesile olan Kurban Bayramı’na bir kez daha erişmenin mutluluğu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Kurban, iyiye ve hakikate ulaşma çabası, sahip olduklarımızı fakir ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın tadına varma fırsatı veren, özünde sevgi ve saygının, milli birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın en yüce manasını bulduğu bir hikmetler bütünüdür"

Bayramlar, ailemiz, akrabalarımız ve milletimizin toplumsal birlikteliğinin birer hatırlatıcısı niteliğindedir. Bayramların gerçek bayram olarak yaşanabilmesi için, başta aile büyüklerimiz olmak üzere bütün yakınlarımız, komşularımız, akraba ve dostlarımız, hasta ve kimsesizleri ziyaret etmek için güzel bir fırsattır. Bu kutlu gün, küslerin barıştığı, dargınlıkların bir kenara bırakıldığı ve herkesin kardeşçe birbirine kucak açmasına da vesile olan önemli bir manevi değerdir.

Kıymetli Yalovalı Hemşehrilerim;

Kurban Bayramı için yollara çıkan tüm vatandaşlarımızdan trafikte dikkatli olmalarını, hız sınırlarına riayet etmelerini, emniyet kemerlerini takmalarını, uykusuz direksiyon başına geçmemelerini, kendilerinin ve sevdiklerinin hayatlarını riske atmamalarını temenni ve tavsiye ediyorum.

Allah’a(c.c.) yakınlaşma, rızasını elde etme vesilesi, Rabbine kayıtsız-şartsız teslimiyet sembolü olan kurban ibadetini yerini getirirken kurbanlarımızı hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanmış hayvan kesim yerlerinde usulüne uygun olarak kesilmesini, muhtemel salgın hastalıkların bulaşma ve yayılma risklerinin önlenmesi adına değerli halkımızdan temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Hac farizasını yerine getirmek için mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını sağlıkla dönmelerini Rabbimden niyaz ediyorum. Başta Yalovalı hemşehrilerim olmak üzere, aziz milletimizin ve tüm Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor; bu bayramın, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzüne hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan(c.c.) niyaz ediyorum.




Tarih: 10.07.2022

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/