ORAL dan gazetecilere kutlama






Başkan Oral’dan gazetecilere kutlama Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, tüm gazetecilerin günü kutladı.

Başkan Oral, basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 212 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe giriş yıldönümü kutladı. 

“OTO KONTROL KONUMUNDA” 
Başkan Dr. Metin Oral yayınladığı kutlama mesajında şunları söyledi: “Sorunları gündeme taşıyarak bilgi ve haber akışını sağlayan, toplumun bilgilenme ve aydınlanması konusunda önemli bir görevi yerine getiren basın, demokrasinin vazgeçilmezidir. Gazetecilik mesleğini; büyük özveri göstererek, mesleğin gerektirdiği sorumlulukla yerine getiren, tarafsız ve güvenilir habercilik anlayışıyla görevlerini sürdüren basın mensupları, toplumumuzun sesi ve oto kontrolü konumundadır. 

“MESLEKİ İLKELER GÖZETİLMELİ” 
Kamu yararına hizmet yapmakta olan basın organlarımız, yaşadığımız yörenin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Basın mensuplarının, görevlerini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de gerekmektedir. Türkçe’nin kullanılmasına ve korunmasına özen gösterilmesi, kişilik haklarına ve özel yaşama saygı göstermesi gerekmektedir. Ülkenin ve ilimizin sorunlarını gündeme taşıyarak, mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen üstün bir çabayla topluma hizmet eden gazetecilerimizin Gazeteciler Günü'nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”


Tarih: 9.01.2022

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/