Dağ Bisikletine Altınova damgası






Olimpiyatlara puan veren 2019 yıllı Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nca düzenlenen, Altınova Belediyesi Dağ Bisiklet Kupası, Altınova Kent Ormanı’nda gerçekleştirildi.
Olimpiyatlara puan veren Türkiye Bisiklet Federasyonu Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası, Altınova Kent Ormanı’nda gerçekleştirildi. Organizasyon, bisiklet sporu camiasından tam not aldı.
10 kategoride, 206 sporcunun kıyasıya yarıştığı Kupada Elit Bayanlarda birinciliği Japonya’dan Miho Imaı, Elit Erkeklerde ise Slovakya ’dan Martin Harıng kazandı.
10 ÜLKEDEN 206 SPORCU
Altınova Belediyesi Dağ Bisiklet Kupası Yalova MTB Cup‘ ın 5.si Yalova’nın Altınova ilçesi kent Ormanı’nda gerçekleştirildi. Şampiyona da farklı kategorilerde yarışan sporcular zorlu parkurda birincilik için pedal bastı. Olimpiyatlara puan veren 2019 yıllı Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet programında yer alan şampiyonaya 10 ülkeden gelen 206 sporcu katıldı. Şampiyonanın startını Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer verdi.
“AMACIMIZ BİSİKLET SPORUNU SEVDİRMEK”
Şampiyonaya bu yıl katılımın arttığını belirten Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, “Böylesi önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluyuz. Bu yıl yarışa katılım arttı. Bu da parkurun uluslararası platformda adının duyulmaya başladığını gösteriyor. Bu yıl olimpiyatlara puan veren bir etap oldu şampiyona. Amacımız bisiklet sporunu sevdirmek. Onu da başaracağımıza inanıyorum” dedi.
60’LIK SPORCU ŞAMPİYONAYA DAMGA VURDU
Şampiyonaya katılan en yaşlı sporcu olan 60 yaşındaki Yalçın Nişancı ise, 50 yaş üstü Master Erkekler kategorisinde 4. Olmayı başardı. İstanbul Bisiklet Kulübü adına yarışan Nişancı, “15 yıldır bisiklet sporu ile uğraşıyorum. Sürekli yarışlara katılıyorum. Benim için yaş önemli değil. Ben kendi kendimle yarışıyorum” diye konuştu.
GENİŞ KATILIM
Altınova Belediyesi Kent Ormanı’nda düzenlenen Yarışmaları; AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, AK Parti Altınova İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Günaydın, Altınova İlçe Emniyet Amiri M. Ferit Duman, Altınova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Sait Başaran, Altınova İlçe Yaı İşleri Müdürü Ayhan Erişken, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar, Altınova Kent Konseyi Başkanı Ali Yurt ve çok sayıda sporsever izledi.
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

ŞAMPİYONLAR MADALYA ALDI
Altınova Belediyesi Dağ Bisiklet Kupası Yalova MTB Cup’da kategoriler ve dereceye giren sporcular ise şu şekilde sıralandı:

YILDIZ ERKEKLER B
1 Mehmet Can Çubuk
2 Emre Şen
3 Fahrettin Badak

YILDIZ BAYANLAR
1 Funda Taşkın
2 Rabiye Ali Osman
3 Emine Irmak Sede

MASTER ERKEK (40+)
1 Turgay Germen
2 Aşkın Çiçek
3 Emin Bura İzmirlioğlu

MATER ERKEK (50+)
1 Ahmet Selim Şenok
2 Mehmet Bozdemir
3 Mustafa Bal
Yalçın Nişancı

YILDIZ ERKEKLER A
1 Furkan Akçam
2 Davut Duman
3 Ufuk Baki Taş

GENÇ ERKEKLER
1 Esat Ceylan
2 Okan Aydoğan
3 Kaan Soylu Özkalbim

GENÇ BAYAN
1 İremnur Korkmaz
3 Melike Havva Yiğit
2 Handan Melike Uzun

MASTRR ERKEK (+30)
1 Oğuz Özçelik
2 Yiğit Yazıvı
3 Burak Karakaya

ELİTE WOMEN
1 Miho Imaı (JAP)
2 Esra Kürkçü Akgönül (TUR)
3 Popova Iryna (UKR)

ELITE MAN
1 Martin Harıng (SVK)
2 Perikliz Ilıas (GRE)
3 David Rosa (POR)
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, ayakkabılar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, Metin Oral dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, ayakkabılar ve açık hava


Tarih: 30.09.2019

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/