Denizciliğin Arzulanan Seviyelere Ulaşması Temennisiyle






1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tüm denizcilerin ve halkın bayramını kutladı. Başkan Salman Kabotaj Bayramı mesajında şu sözlere yer verdi;

“Kabotaj bir devletin limanları arasında yolcu ve yük taşımacılığı yapması hakkıdır. 1 Temmuz 1926 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilerek, yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile milletimiz denizlerinde de egemenlik hakkını kazanmıştır.  Bu tarih ülkemizde "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" olarak kutlamaya başlamıştır.

Denizlerimizin korunması ve bizden sonraki kuşaklara sağlıklı, çevre kirliliği açısından bozulmamış şekilde aktarılması hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Tüm ilçelerinin denize kıyısı olan bir kent olarak bu özelliğimizi avantaja çevirmeye çalışmalıyız. Bu avantajımızı kullanmak adına çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Denizciliğin tüm ülkemizde ve kentimizde arzulanan seviyelere ulaşması temennisiyle, tüm denizcilerimizin ve halkımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutuluyorum.”




Tarih: 30.06.2019

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/