Üretici Köylü Pazarı Çiftlikköy de açıldı







Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar; “Köylüyü ayağa kaldıracağız demiştik, ilk adımı atarak ‘Köylü Pazarı’nı açtık” dedi.

Çiftlikköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Çiftlikköy Üretici Köylü Pazarı” açıldı. Çiftlikköy’de ilk defa açılan köylü pazarı ile köylüler kendi ürettikleri malları, alışveriş için gelen vatandaşlar ile buluşturuyorlar.

Çıktığı yolda çiftçisine, üreticisine her zaman sahip çıkacağının sözünü seçim kampanyası boyunca dile getiren Belediye Başkanı Silpagar, açılışta yaptığı konuşmada, “Çiftlikköy’de ilk ‘Köy Pazarı’nın açılışını gerçekleştirdik. Bundan sonra, bereketli topraklarımız tekrar canlanacak ve köylümüz ürettiklerini tüketici ile hiçbir aracı olmaksızın buluşturacak. Pazar yerinde kurulan köylü pazarında Çiftlikköy’ün 9 köyü 6 mahallesinde bulunan toplam 106 parsel bölümde köylüler mallarını her Perşembe günü Çiftlikköy satabilecekler. Bizler köylümüze sahip çıkmayı köylerimizi kalkındırmayı kendimize şiar edindik” dedi.

Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut ise açılış esnasında şu ifadeleri kullandı: “Çiftlikköyümüz meyve ve sebze konusunda son yıllarda çok ciddi gelişmeler kaydetti. Köylerimize çok ciddi yatırımlar yapıldı. Vatandaşlarımızdan ve yöneticilerimizden gelen talepler doğrultusunda üretilen ürünlerin direk üreticiden tüketiciye arada aracı olmadan aktarılması yönünde bize sürekli talep geliyordu. Bu doğrulta belediyemizin katkılarıyla açılışın yapmak bugüne nasip oldu. Her Perşembe günü pazar satışı gerçekleşecektir. Tüm Çiftlikköylü vatandaşlarımıza ve köylümüze hayırlı olsun”

Organik Köy Pazarı’nın açılışı, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar ile üretici köylüler birlikte gerçekleştirdiler. Çiftlikköylü vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği köylü pazarında bir birinden güzel meyve ve sebzelerin yanında doğal bal üreticileri de yerini aldı.




Tarih: 27.06.2019

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/