Başkan Dr. Metin ORAL ile dobra dobra






“ÖNEMLİ PROJELER DEVAM EDİYOR”

Önceliklerinin devam eden 2 önemli proje olduğunu dile getiren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Engelleye Uyumlu Tıbbi Aromatik Bitkiler Projesi ile Engelli Kuş Gözlem Kulesi ve Doğa Eğitim Merkezi inşallah Haziran sonu gibi bitecek. Aş evimizi Nisan ayında devreye alacağız. Devam eden projelerimizin takibini yapıyoruz. Eğitimle ilgili olan projeleri zaten Bakanlığımıza iletmişti. 112 Merkezi ve Devlet Hastanemizin geliştirilmesi konularını Sağlık Bakanlığımıza ilettik. Çoban Kale Mayıs ayı gibi kazı çalışmaları başlayacak.

TOPLU KONUT

Önceliklerimizden birisi de toplu konut. Toplu konutun projesi hazırlandı maket aşaması var. Yeri hazır. Bizim orada garajımız var itfaiyeyi kaldırdık. Garajı kaldıracağız. Ekim gibi de temeli atarız. Sistem üzerinde çalışıyoruz. Bizim sistemimiz ne olacak çünkü bizim belediye şirketimiz üzerinden yürüyeceğiz TOKİ üzerinden değil. Sonraki etaplarda büyük bir yer bulabilirsek TOKİ üzerinden yürümeyi düşünüyoruz. Ama esas amacımız bizim şirketimiz üzerinden eğer başarırsak yüzümüzün akıyla çıkarsak tecrübe kazanırsak tamamen bizim şirketimiz üzerinden gitmek istiyoruz. Hiç TOKİ’yi karıştırmak istemiyoruz. Bu bölgenin esnafıyla, kalfalarıyla, ustalarıyla çalışmak istiyoruz. 60 konut bizim için tecrübe olacak sonra 100 konut için devam etmek istiyoruz.

“MYO ÖĞRENCİ ALINACAK”

Seçimlerden sonra Yalova Üniversitesi Rektörümüzle görüştüm. 2019-2020 Eğitim döneminde Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksekokulun öğrenci alınacağını söyledi. Okulumuzun iş garantili olması büyük bir avantaj. Öğrencilerin barınma sonunu olacağını düşünmüyoruz. Çünkü burada boş binalarımız var. Ama olursa erkekler için ortaöğretime yönelik yurdumuz bitti orayı kullanırız. Gerekirse pansiyonlarla çözeriz.

“TURİZM İLÇESİ OLACAĞIZ”

Altınova'da 2019 yılını Turizm yılı ilan ettik, bundan sonra ilçemizde Turizmin gelişmesi ve artması için çalışacağız. Tersaneler ile Sanayi gelişimini tamamladık. Festivallerimiz, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerimiz devam edecek. Artık onlar gelenekselleşti.

“HERKESİN BAŞKANIYIZ”

Değişik bir seçim yaşandı. Birçok değişik faktörlerin olduğu seçimi geride bıraktık. Biz, bize oy veren vermeyen herkesin başkanıyız. Ciddi baskılar, tehditler alan aileler var. Personelimize ciddi baskılar yapıldı. Kursumuzda ki bayanlara ciddi baskılar oldu. Biz geldiğimizden beri birlik, beraberlik, kardeşliği destekliyoruz.

“ALGI OPERASYONU”

Seçimlerin hemen ardından bir algı operasyonu yapıldı. Bizim 23 tane işçiyi attığımıza dair. Bu doğru mu? Yok. Kanıtlasınlar isim istedim. Böyle saygısızca bir politika olur mu? Yer değiştirdiğimiz personellerimiz var. Onlar da karşı tarafta aktif olarak ciddi bir şekilde çalışan, aktif olarak kurum içerisinde ciddi olarak arkadaşlarına karşı seçim süresince, baskı kuranlar oldu.  

“ALLAH’IN KULUNU İŞTEN ATMIŞ DEĞİLİZ”

Benim personelim içerisinde bir sürü kişi var farklı partiye vermiş. Biz hiçbirisine şuana kadar dokunmadık bu saatten sonra da dokunmayız. Ama aktif olarak farklı şeylere giren veya çalışmasından memnun olmadığımız arkadaşlarla ilgili bazı seçim öncesi sıkıntı olmasın diye yapmak istediğimiz yer değişikliğini yaptık. Bir arkadaşımız memnun kalmadı istifasını verdi. Onun haricinde de biz bir Allah’ın kulunu pazartesi günü işten atmış değiliz kanıtlayabilen getirsin. Ama ortalığa çıkıp böyle beyan vermek bunda maksat nedir anlamışta değilim.

“TAKİP EDECEKLERMİŞ. MEMNUN OLURUZ”

Bizi takip edeceklermiş, etsinler biz memnun oluruz. Biz takip edilmekten korkan insanlar değiliz. Takip edilsin isteriz. Yaptığımız işlerin takip edilmesinden de memnun oluruz, görünmesinden de memnun oluruz. Onun haricinde de yapıcı eleştirilerde biz her zaman açık olduk bu zamana kadar” dedi.




Tarih: 9.04.2019

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/