Kuşlar Gözlem Altında






206 kuş türünün bulunduğu Yalova Altınova Hersek Lagünü'nde, "Kuş Gözlem Kulesi" ile "Doğa Tanıtım ve Eğitim Merkezi" düzenlenen törenle hizmete girdi.
Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, İlker Kaya dahil, takım elbise

152 hektarlık alan üzerine kurulan Hersek Lagünde Kuş Oteli olarak da adlandırdıklarını belirten Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral açılış programında; "Buraya çok değer katacak projelerimiz var. 40 dönüm üzerine kurulu tıbbı aromatik bahçemiz... Oradan buradaki lagüne ulaşacağız. Burada bisiklet ve yürüyüş yollarıyla devam edeceğiz. Hemen karşımızda da kuş gözlem kulemiz var. Şu anda proje inşaatı devam ediyor. Türkiye'nin tek engellilere uygun, asansörlü kuş gözlem kulesi. Arkasında da onun Doğa Eğitim Merkezi yapılıyor. İçinde kuş takip merkezi, kuş tedavi merkezi, kafeteryalarıyla buranın turizmine, doğanın turizmine, tanıtımına hizmet edecek bir alan yapılıyor." diye konuştu.
Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, Ali Yurt dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, takım elbise ve açık hava

Yalova Valisi Muammer Erol  ise yaptığı konuşmada "Altınova Belediyesi, memleketimizi güzelleştirme adına elinden gelen gayreti ortaya koydu. MARKA da buna karınca, kararınca destek oldu. Destek olması maddi boyutu bir tarafa kamu, özel sektör, merkezi idare, mahalli idare hep beraber bu memleketin güzelliğini ayaklandırmak ve hepimizin istifade edeceği hizmete dönüştürmek adına bir iş birliği yapmışlar. Bunu takdire değer buluyorum." Dedi. 
Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve sakal

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, Ali Yurt dahil, ayakta duran insanlar ve takım elbise


Tarih: 8.12.2018

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/