Gemi Mühendisleri Odası 63. Yılını kutladı





TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın 63. Kuruluş yıldönümü kutlama yemeğinde sektörü bir araya getirdi.

Gece, GMO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı’nın açılış konuşması ile başladı. Bostancı, Gemi Mühendisleri Odası üyesi ve T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a ve değerli sektör temsilcilerine teşriflerinden dolayı teşekkür ederek meslek odaları siyasi girdabın karanlığından kurtulup, kuruluş amacı doğrultusunda yalnızca bilimi ve teknolojiyi rehber edinip ülkesinin ve mesleğinin gelişimine hizmet etmesi gerektiğini vurguladı. Bostancı, konuşmasında sektörün bugününü değerlendirip, geleceğe yönelik atılması gereken adımlar konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Ardından, geceye sponsor olarak 
destek olan tüm kurum ve kuruluşlara ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Geceye; T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Gemi Mühendisleri Odası üyesi Ahmet Arslan, T.C Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, T.C. UDHB Müsteşarı GMO Üyesi A. Selçuk Sert, T.C. UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü ve GMO üyesi  Salim Özpak gibi önemli isimler de katıldı.

T.C Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın programındaki yoğunluk nedeniyle geceye katılamadığını belirterek, Yıldırım'ın katılımcılara selamlarını iletti. Arslan, Başbakan Yıldırım'ın denizcilik alanında çok önemli bir örnek olduğunu dile getirerek Türkiye'de denizcilikten gelen bir başbakan, bakanlar, müsteşarlar ve yöneticilerin olduğunu ifade etti.

Ardından T.C Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuşma yaparak, "Nitelikli bilgiyi ürüne dönüştürecek bilim adamlarına sahip olunamadan tam bağımsız olunamaz." sözleriyle Türk denizcilik sektörünü bugünlere getirenlere teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmalarının ardından Başbakan Yıldırım'ın meslekte 40. yıl ödülü gelini İlknur Yıldırım'a verildi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar



Tarih: 18.12.2017

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/