Armutlu daki açılışlara yoğun ilgi


 
 
 
Armutlu ilçesi Kapaklı Köyü Balıkçı Barınağı temel atma törenine katılmak üzere Yalova ya gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Urfa Milletvekili Faruk Çelik, Armutlu Belediyesi tarafından yapılan sosyal tesisler ve kapalı pazaryeri açılış törenine de katıldı. İlçe halkının ve birçok siyasi ismin yoğun katılım gösterdiği açılış törenine; Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Armutlu Kaymakamı Uğur Sezer, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, “Kapaklı Balıkçı Barınağı temel atma töreni için ilçemize davet ettiğimiz Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bizleri kırmayıp belediyemiz tarafından kısa bir sürede yapımı gerçekleştirilen kapalı Pazar yeri ve sosyal tesislerimizin açılışlarına da katıldılar. Kendilerine değerli Armutlu halkı huzurunda teşekkür ediyorum. Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve tüm katılımcılarımıza da teşekkür ediyor yatırımlarımızın ilçe halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise; Yalova Armutlu karayolunun bir an önce bitirilmesi konusunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan dan destek istedi. İl ve ilçelerdeki yatırımlardan söz eden Demirel, yerel yönetimlerin çalışmalarını da yakından takip ettiğini yapılan hizmetlerin ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar
 
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı şimdi Urfa MilletvekiliFaruk Çelik, Armutlu’da kapalı pazaryeri ve sosyal tesisler açılış törenine, ardından da Kapaklı Balıkçı Barınağı’nın temel atma törenine katıldılar.Törene; Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Armutlu Kaymakamı Uğur Sezer, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu temsilcisi katılırken vatandaşta programlara yoğun ilgi gösterdi. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Bakan Arslan ve Milletvekili Çelik, Armutlu Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek, Armutlu Kaymakamı Uğur Sezen ile bir araya geldiler. Ziyaretin ardından Armutlu kapalı pazaryeri ve sosyal tesislerin açılış törenine katıldılar.
 
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar
Çavuşoğlu: milletimizin huzur ve refahı için çalışıyoruz.
Ak Parti iktidarının 15 yılda yaptığı yatırımları sıralayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Son 15 yıldan beri Ak Parti iktidarlarıyla havada, karada, denizde vatandaşları hizmetle buluşturmak için çalışıyoruz. Bu çalışmalar aynı şekilde devam edecek.Bugün denizde bir balıkçı barınağı, yine denizin üzerinde Osmangazi Köprüsü, yollarımız, savunma sanayimiz, tanklarımız, havada uçan uydularımız, insansız hava araçlarımız. Geldiğimiz nokta çok güzel. Milletimizden aldığımız güçle 15 yıldan bu yana bize sunulan güvenle bu ülkede taş üzerine taş koymaya, milletimizin huzur ve refahını artırmaya gayret sarf ediyoruz”
 
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise
Programlarda konuşan Bakan Ahmet Arslan, Yalova’nın Türkiye’nin büyümüsinde önemli bir role sahip olduğunu söyledi. Osmangazi Köprüsü’nü de içeren İstanbul-İzmir Otoyolu’nun bölge ekonomisine büyük katkı sağladığını ve İstanbul Yalova’da ulaştırma alanında 1 milyarlık yatırımın yapıldığını söyleyen Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yalova’da 1 milyarlık yatırım söz konusu. Eski parayla kıyaslarsanız 1 katrilyon lira. Düşünün ki IMF’nin kapısında birkaç yüz milyon bulmak için bekleyen Türkiye Cumhuriyeti’nde bugün sadece Yalova’ya ulaştırma alanında 1 milyar TL’lik yatırım yapılıyor. Bütün sektörleri düşünürseniz, Yalova’da 14 yılda yapılan yatırımın miktarı 8 milyar TL. Eski parayla 8 katrilyon. Hamdolsun sizlerin sayesinde, sizlerin desteğiyle 15 yıldır güçlü bir şekilde hizmet ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Yalova’nın ve Armutlu’nungelişmesi için her türlü çalışmayı yapacağız. Altınova Tersaneler Bölgesi ile Yalova dünyaya ihracat yapan, Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayan bir il haline geldi. Binlerce Yalovalı hemşehrilerimiz orada iş imkanı buldu. Bu sanayi, tersanecilik sadece tersanecilik olarak görülmemeli. Onlarca yan sanayiye ve iş koluna hizmet eden bir sanayiden bahsediyoruz. Dolayısıyla Yalova’nın sanayisi ve endüstrisinin gelişmesi adına da çok ciddi hizmetler sunuldu.” Diye konuştu. Protokol ve katılımcılar, konuşmaların ardından Armutlu Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı pazar yeri ile sosyal tesislerin açılışları sonrasında Kapaklı Balıkçı Barınağı’nın temel atma törenine katıldılar.
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve takım elbise
 
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan
 
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan
 
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise
 
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor
 
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve açık hava


Tarih: 14.08.2017

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/