İNCE, Yalova da Vatandaşlara Seslendi


 
 
 
CHP Yalova Milletvekili  Muharrem İnce, Yalova Kent Meydanında  düzenlediği mitingde Yalovalılara seslendi.  

Mitinge, CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,  Çınarcı Belediye Başkanı Avni  Kurt, , Taşköprü Belediye başkanı Nedret Gülen,,Kaytazdere Belediye başkanı Ali Kangal  ve Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman ı ile CHP Bolu Milletvekili Tanju Ozcan, Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Bilecik Milletvekili  Yaşar Tüzün , Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü katıldı

Yalova Cumhuriyet Platformu üyelerinin de hazır bulunduğu Mitingde konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Şu anda Hollanda, Almanya bizimle dalga geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Almanya arasında problem olduğunda hiç kimsenin şüphesi olmasın ki biz Türk hükümetinin yanında oluruz. Onu destekleriz. AKP de olsa başka parti de olsa destekleriz" dedi.

Almanya ile yaşanan toplantı krizine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP'li İnce, "2008 yılında TBMM'den bir kanun çıktı. Kanun şu; 'Yurt dışında, yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında propaganda yapılamaz' diyor. Biz, kendimiz yurt dışında propaganda yapmayı kanunla yasaklamışız. Şu anda Hollanda, Almanya bizimle dalga geçiyor. Bunun altında Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası var. Türkiye dışında propaganda yapılamaz, diye Meclis'ten kanun çıktı. Adam sana kanununu hatırlatıyor. Önce bu kanunu değiştirmen lazım. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Almanya arasında problem olduğunda hiç kimsenin şüphesi olmasın ki biz Türk hükümetinin yanında oluruz. Onu destekleriz. AKP de olsa başka parti de olsa destekleriz. Ama milleti kandırmak için yapıyorlar bunu" diye konuştu

Türkiye’de 600 Milletvekili sayısının çok fazla olduğunu söyleyen İnce “ Bu sayı 600 ile sınırlı kalmayacak.  Eğer Evet çıkarsa, BaşkanErdoğan, 30 Bakan, 20’de danışman atayacak. Bu atadıklarıda Milletvekilerine tanınan tüm yasal haklardan faydalanacak. Oldumu bu sayı 650. Yazık Türkiye’nin nufusu 80 milyon, 300 Milyon ABD’de Milletvekili sayısı ise 430 , Bir milletvekili olarak halkın parasının çarçur edilmesine karşı olduğum için başkanlık sistemine Hayır diyoruz” dedi.

Hayır 

Halkın vergisiyle yayın yapan TRT’ye de tepki gösteren İnce “ Yandaş TRT  gün boyu Evet Propagandasını yapıyor.  Yazıklar olsun, hakkımızı sana helal etmiyoruz. Halkın vergileriyle yayın yapan bir kamu kuruluşu yandaşlık yapıyor” diye konuştu.

Herkesin sandık başına gitmesi gerektiğini söyleyen İnce konuşmasını şöyle sürdürdü: "Pazar günü sandık başına gittik. Sandığı gördük, mührü aldık, mürekkebe bastık oy pusulasını aldık. Sandık parası var mı? Yok. Mühür parası, mürekkep parası var mı? Yok. Hepsi bedava devletten. O zaman şöyle diyeceksiniz, 'sandık devletten, mühür devletten, mürekkep devletten bas hayırı kurtul bu illetten' diyeceksiniz. İki renk var biri beyaz, biri kahverengi. Beyaz ne? Demokrasinin ölümü, kefen o kefen. Öbürü ne kahverengi, bereketli Yalova toprakları gibi toprak rengi. Bas mührü Yalova renginin üstüne." 

Referandumda 'evet' denilirse 600 milletvekilinin seçileceğini, dışarıdan atanan bakanlar ve cumhurbaşkanı yardımcılarıyla bu sayının 650'ye çıkacağını belirten İnce, "Ben bir kamyon şoförünün oğlu olarak bu fakir milletin parasının 650 milletvekiline bölünmesini içime sindiremiyorum. Onun için ‘hayır’ oyu vereceğim" dedi.

 İnce, “Bu topraklarda unutmayın ki Köroğlu vardı, Bolu Bey’ine meydan okudu. Yarın bu meydana gelecek olan Binali Yıldırım diyor ki; ‘Siz Bolu Beyi’nin torunusunuz.’ Cehaleti görüyor musun? Onlar Bolu Beyi’nin torunu olabilir, biz Köroğlu’nun torunuyuz" dedi. Bütün kumpaslara karşı durduklarını belirterek, referandumda hayır denilmesini isteyen İnce, "1 Mart tezkeresi geldi, onlar 'evet' dedi biz 'hayır' dedik. Ardından FETÖ geldi yargıyı teslim aldı 2010’nda, onlar 'evet' biz ise 'hayır' dedik. Kumpas davaları geldi. Balyoz, Ergenekon geldi. Generalleri gazetecileri hapse attılar. Onlar 'evet', biz 'hayır' dedik. Kozmik oda geldi, onlar 'evet' dedi, biz 'hayır' dedik. Ardından Habur’da terörist karşılama geldi. Ne dediler? 'evet' dediler, biz 'hayır' dedik. Ardından çözüm süreci geldi. Onlar 'evet' biz 'hayır' dedik. Akil insan dediler, biz 'hayır' dedik, onlar 'evet' dedi. Şimdi 16 Nisan’da 'evet mi' diyeceğiz, 'hayır mı ?' Ben madde madde neden 'hayır' dememiz gerektiğini anlatacağım ama emin olun ki onlar bu meydana gelip neden 'evet' dememiz gerektiğini söyleyemeyecekler” dedi.

 
 
http://www.farkyalovada.com/tr-TR/haberler/20803/chp-yalova-milletvekili-ince-yalova-da-vatandaslara-seslendi


Tarih: 11.03.2017

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/