Topçular: Millet İçin Vatan İçin EVET


 
 

 

MİLLET İÇİN, VATAN İÇİN, CUMHURİYET İÇİN, TÜRKLÜĞÜN BEKASI İÇİN, EVET!

 
MHP İl ve İlçe Teşkilatı olarak MHP İl binasında, Meclisten geçip, Halk oylamasına sunulacak olan Anayasa Çalışmaları ile ilgili, MHP İl başkanı Hasan Topçular bir basın toplantısı düzenledi.

 

Topçular,  ‘’Anayasa çalışmaları başladıktan itibaren, Ekim 2016 tarihiden bu güne kadar, CHP, HDP, PKK, FETO, DHKPC, ÖDP, Eli Kanlı Aydınlıkçılar ve birde sokakta dolaşan,nifak ve fitneden başka hiç bir katkıları olmayan sözüm ona bir kaç müzmin muhalifin saldırılarıyla karşı karşıyayız.

 

Karar alacağımız zaman, size sorup sizden izin alacak değiliz!

 

Niye yeni Anayasa çalışması yapıyormuşuz, niye Anayasaya evet diyormuşuz, niye AKP’nin peşine takılmışız. Milliyetçi Hareket partisi kimsenin peşine takılmış veya kimsenin değirmenine su taşımayacak kadar, sizlerin de anlayamayacağı kadar onurlu, şerefli ve söz konusu da vatan olduğunda da inisiyatif alacak kadar cesur bir partidir.
Milliyetçi Hareket Partisi Anayasa veya başka bir konuda karar alacağı zaman, size sorup sizden izin alacak değil ya, bunu görmekten bile aciz durumdasınız.
Yalan yanlış açıklamalarla, işin gerçek durumunu gizleyerek,algı operasyonu yaparak, Cumhuriyet elden gidiyor feryadları ile yalan rüzgarı estiriyorsunuz.

 

‘’Milliyetçi Hareket Partisi’nde taban veya tavan yoktur, dava adamlığı vardır’’

 

Milliyetçi Hareket Partisinin tabanının, 3/1’nin evet, 3/1’nin hayır, 3/1’nin de kararsız olduğunu açıklayanlar, önce şunu iyi anlayın. Milliyetçi Hareket Partisi’nde taban veya tavan yoktur, dava adamlığı vardır. Biz hepimiz dava adamıyız! Liderimizin almış olduğu kararın hepimiz arkasındayız. Bunu mecliste fire vermeyerek ispat ettik, Referandumda da Allah’ın izniyle ispat edeceğiz.

 

Millet için EVET, Devlet için EVET, Cumhuriyet için EVET, Türklüğün Bekası için EVET!

 

Dünün terör artıkları Halklara özgürlük diyerek, Ülküdaşlarımız katledenler, Onlara pusu kurup şehit edip, sakat bırakan Perinçek ve onun ağzıyla, Partimize ve Liderimize saldıran yüzsüz ve ahlaksızlar, beslendiğiniz nifak kaynaklarını, tek tek kurutacağız.
Ülkemizin birlik ve beraberliğinden rahatsız olanlar, Güçlü Devlet, Bağımsız TÜRKİYE hedefimizden rahatsız olanlar, ne kadar bağırırsanız bağırın, Liderimizin söylediği gibi; Millet için EVET, Devlet için EVET, Cumhuriyet için EVET, Türklüğün Bekası için EVET!

 

Çift başlılık

 

Ekim 2007 tarihinde Cumhurbaşkanının Halk tarafından seçilmesiyle birlikte, Türkiye’de fiili olarak yönetimin değiştiğini, Sayın Cumhurbaşkanı kendisi açıklamıştır. Bu durum devleti yönetmekte çift başlılık oluşturmuş, hatta hükümetin başı olan Başbakanla, Cumhurbaşkanı arasında çift başlılıktan dolayı anlaşmazlıklar da ortaya çıkmıştır. Bundan ötürü de Başbakan koltuğundan olmuştur. Bu şekilde devlet yönetmek mümkün değildir.

 

Yine 15 Temmuz akşamı Türkiye’de yaşanan olaylar, Ülkemizde siyasetin yolunun ve şeklinin değişmesini de mecburi kılmıştır. 15 Temmuz akşamı Türkiye’deki gelişmeler, Devletin ve Milletin bölünmez bütünlüğü için siyasi olarak insiyatif almanın kaçınılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. Milliyetçi Hareket Partisi ve Lideri de bunu yapmıştır.
Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz akşamı liderimizin feraseti, Hükümetin duruşu, Milletin direnişi ile işgalin, bölünmenin ve iç savaşın eşiğinden döndük. Siyaset, Hükümet ve millet bu ihanet sarmalına dur demeseydi, destan yazmasaydı, Bugün Suriye, Irak ve bağımsızlığını yitirmiş başka ülkeler gibi olacaktık.

 

Bütün bu yaşanan olaylar karşısında, Türk Milletinin ve Vatanının teminatı olan, Milliyetçi Hareket Partisi, insiyatif alarak, Ülkemizdeki başı bozukluğun, fiili olarak devam eden çift başlılığın ortadan kalkması ve yasal duruma gelmesi için, 12 Eylül darbecilerinin hazırlamış olduğu Anayasanın değiştirilmesi gereken maddeleri üzerinde çalışma yapma kararı almıştır.

 

 

‘’Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir’’

 

Cumhuriyet elden gidiyor diye feryat edenler bilmelidir ki;  Anayasanın ilk üç maddesi teminatımız altında aynen durmaktadır. 1.maddesi Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Aynen durmaktadır. Siyasi konuşmalarında ve mitinglerinde, Güney doğuda Amerikan tipi başkanlık sistemini ve eyaletlere bölüp özerklik getirme sözü verenler, Anayasamızın ilk üç maddesinin yok edilmesinin sözünü de verenlerdir. Cumhuriyeti yok edecek zihniyet de o zihniyettir. Kaldı ki ortada bir rejim değişikliği yoktur, Hükümeti yönetme sisteminde değişiklik yapılacaktır. Anayasa da yapılan değişiklik ise, Başkanlık sistemi değil, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemidir.

 

‘’Milletin almış olduğu karara saygı duymayanlar, yok olmaya da mahkumdur’’

 

Yine Meclisten geçen bu Anayasa metni, meclise sunulmuş, meclis kabul etmiş, Sayın Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulmuştur. Cumhurbaşkanı metni onaylarsa Millete gidilecek kararı millet verecektir. Milletten korkarak, Milletten kaçarak siyaset yapmaya çalışanlar, Milletin almış olduğu karara saygı duymayanlar, yok olmaya da mahkumdur.

 

‘’Türk Milliyetçilerinin imzası olan anayasa metni vardır’’

 

Biz Milliyetçi Hareket partisi Önce Ülkem ve Milletim sonra Partim anlayışı ile siyaset yapan bir hareketiz. Bu yüzden de inanıyoruz ki, Devletin devamlılığı ve bütünlüğü, Milletin huzuru ve güveni, uzlaşma, anlaşma, beraberlik ve kucaklaşmaya bağlı olarak sağlanabilir. Milliyetçi Hareket Partisinin başından beri yapmak istediği budur.
Geriye doğru dönüp bakalım; Dün Sivas’tan öteye gitmek için PKK kontrolünden geçiliyordu, Bugün Türk Devletinin kahraman Asker ve Polisinin kontrolü vardır. Dün Güneydoğudaki Belediyeler PKK terör örgütü gibi çalışıyordu, Bugün tek tek yargı karşısında hesap veriyorlar.

 

‘’Milletin geleceği için, istediğimiz güvenlikli bölge oluşturulmuyordu’’

 

Dün çözüm süreci(İhanet süreci) vardı, Bugün yok edildi. Dün Dolmabahçe sarayından terörist başının dayatması okunurken, bugün altında Türk Milliyetçilerinin imzası olan anayasa metni vardır. Dün Ülkemizin, Ankara ve Diyarbakır’ın, yani Milletin geleceği için, istediğimiz güvenlikli bölge oluşturulmuyordu, bugün Türk ordusu EL BAB’a kadar girmiş, Türk milletinin geleceğini teminat altına almıştır.

 

Dün Gazi Meclisten PKK’ya destek verip sıkıysa gelin bizi alabiliyorsanız alın diyerek, Devlete meydan okuyanlar, bugün yargı önünden hesap vermektedir. Dün bahsi geçen Eyalet, Fedarasyon, özerklik çılgınlıkları topyekün ortadan kaldırılmıştır. Dün bütün uyarılarımıza rağmen Devlet içinde Devlet oluşturan, Askerimize, polisimize, Milletimize, Gazi meclisimize kurşun sıkan, Vatanımıza kast eden, alçak FETÖ terör örgütüne göz yumuluyordu, bugün bu hainlerle mücadele ediliyor.

 

‘’O zaman sizi göreceğiz’’

 

Bağırıp çağırıp koro halinde bize saldıranlar, Siz bütün bu olanlardan rahatsız oluyorsanız, Cumhuriyet elden gidiyor diye Millete yalan söylüyorsanız, Milletin de size söyleyeceği şeyler olacaktır. O zaman sizi göreceğiz.
Şunu da belirtmek isterim ki, iktidar partisi AKP, hükümeti yöneten AKP, artık eski yanlışlara bir daha geri dönmeden, devlete verdiğimiz desteğin kıymetini bilmeli, ona göre hareket etmelidir.

 

Milliyetçi Hareket Partisi ve Lideri Devlet Bahçeli, Devletin birliği ve bütünlüğü noktasından rahatsız olanlar, Bizde Yalova İl ve İlçe Teşkilatları olarak ilan ediyor ve diyoruz ki, Millet İçin EVET, Vatan İçin EVET, Cumhuriyet İçin EVET, Türklüğün bekası İçin EVET!

Ne Mutlu Türküm Diyene!

 

Büşra Gündüz

http://www.yalovacevre.com/2017/02/millet-icin-vatan-icin-cumhuriyet-icin-turklugun-bekasi-icin-evet/


Tarih: 8.02.2017

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/