Başkan SALMAN kardeş şehirleri ağırladı


 
 
 
19 Temmuz Kurtuluş Günü ve 20 Temmuz Kardeş Şehirler Günü etkinliklerine katılmak üzere kentimize gelen Almanya’nın BadGodesberg ve RottenburgNeckar heyetleri Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı ziyaret ettiler.

Kurtuluş Günü ve 20 Temmuz Kardeş şehirler Günü etkinlikleri için 19 kardeş şehrimizde kentimize davet edildi. Birçok ülke katılım sağlayacağını çok önceden Yalova Belediyesi’ne bildirdi. Atatürk Hava Limanı patlaması ve 15 Temmuz olayları nedeniyle Alman heyetleri hariç tüm ülkeler gelişlerini iptal etmek zorunda kaldı.

Etkinliklere katılmak üzere kentimize gelen Almanya’nın BadGodesberg ve RottenburgNeckar heyetleri Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı makamında ziyaret ettiler. Gelen konuklarla yakından ilgilenen Başkan Salman; “Bu yıl geniş katılımlı bir organizasyon gerçekleştirmeyi planlıyorduk. Ancak son dönemde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle bunu ertelemek zorunda kaldık. Kardeşlerimize vermiş olduğumuz değeri göstermek ve onları insanlarımıza tanıtmak amacıyla yaklaşık 10 dönüm büyüklüğünde Kardeş Şehirler Parkı oluşturduk. Bu yıl buranın açılışını gerçekleştirecektik. Bu parkta sizlerin kentlerini simgeleyen objeler yer alacak.  Bu sayede bu parkı ziyaret edenler sizin kentleri hakkında fikir sahibi olacak. Barışın simgesi zeytin ağacı bu parkta yer alacak amacımız tüm kardeş şehirlerimizden gelen toprakları bu ağacın altına sereceğiz. İnşallah tekrardan yapacağımız planlama sonrasında tüm kardeş şehirlerimizi kentimize davet ederek önümüzdeki günlerde bu parkın açılışını yapacağız. Sizleri bu zor günlerde yanımızda görmek bizi mutlu etti. Burada bulunduğunuz süre içerisinde umarım güzel vakit geçirir ve en güzel anılarla kentimizden ayrılır ve dostlarınıza Yalova’yı güzel duygularla anlatırsınız. Yalova doğal ve tarihi güzellikleriyle, %59 orman dokusuyla, denizleriyle mavi ve yeşil buluşma noktası olan bir kent. Cennet Yalova’mıza hoş geldiniz” dedi. 


Tarih: 21.07.2016

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/