Altın Çınar Festivali ertelendi


 
 
 
 
Çınarcık’ta geçtiğimiz yıllarda düzenlenen ancak son yıllarda çeşitli nedenlerle yapılmayan Altın Çınar Festivali bu yıl yeniden hayat buluyor. Perşembe akşamı başlayacak festivalde Ferhat Göçer, Gökçe, Zakkum gibi ünlü isimler sahne alacak.
 
12. Altın Çınar Festivali 14-17 Temmuz tarihleri arasında çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle yeniden hayat bulacak. Son yıllarda çeşitli nedenlerle düzenlenmeyen festival yıllar sonra yeniden Çınarcıklılar ve misafirleri için unutulmaz günler yaşatacak. Bu yılki festival 14 Temmuz tarihinde kortej yürüyüşüyle başlayacak. Aynı anda Çınarcık Limanı’ndan kalkan balıkçı tekneleri deniz yoluyla Cumhuriyet Meydanı’na gelerek festivalin başlangıcını müjdeleyecek. Bir erkek ve bir kız çocuğunun taşıdığı meşalelerle de festival ateşi yanmaya başlayacak. Festivalin ilk günü yurt dışından gelen halk oyunu ekipleri hazırladıkları gösterilerle eğlenceye renk katacak. Ünlü Yıldızlar Sahnede Festivalin ikinci gününden itibaren pop müziğin önemli isimleri Çınarcıklılarla ile buluşacak. 15 Temmuz akşamı son dönemde rock müziğin çıkış yapan gruplarından olan Zakkum sahne alacak. Zakkum öncesinde Yalova’nın sevilen isimlerinden Hakhan sahne alacak. 16 Temmuz akşamı ise müzik yolculuğu Mehmet Çevik konseriyle başlayacak. Ardından ‘Tuttu Fırlattı’, ‘N’apardım Bilmem’ isimli şarkılarıyla büyük popülerlik kazanan Gökçe, şarkılarını binlerce kişiye seslendirecek. Festivalin son akşamı olan 17 Temmuz’da ise Ferhat Göçer sevenleriyle buluşacak. Festival konserleri Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalığa eğlenceli dakikalar yaşatacak. Göçer’in öncesinde ise Dila Kalafatoğlu şarkılarını seslendirecek. Festival kapsamında sünnet şenliği de yapılacak. Festivale Hababam Sınıfı’nın efsanevi oyuncuları da katılacak. Bunun yanı sıra geleneksel el sanatları, ebru, boynuz tasarım ve hat sanatlarının yer alacağı stantlar da festival boyunca açık olacak.
 
Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, dolu dolu bir program hazırladıklarını ifade ederek 4 gün boyunca Çınarcıklılara unutulmaz bir festival yaşatacaklarını söyledi. Festivalin geçtiğimiz yıllarda düzenlenmediğini belirten Kurt, “Biz göreve geldikten sonra bu festivalin yeniden hayat bulması için düğmeye bastık. Aslında geçtiğimiz sene düzenleyecektik ancak terör ve benzeri yaşanan acı olaylar nedeniyle festivalimizi iptal etmiştik. Bu yıl Temmuz ayında tüm Çınarcıklıları ve Yalovalıları festivalimize bekliyorum” diye konuştu.
 


Tarih: 14.07.2016

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/