Körfez Geçişi 2016 Nisan da hizmette


 
 
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü´nün gelecek yıl nisan ayında hizmete alınacağını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, en büyük orta açıklıklı asma köprüler arasında dünyada 4'üncü sırada yer alan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün gelecek yıl nisan ayında hizmete alınacağını belirtti.

433 KM UZUNLUĞUNDA

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, İzmit Körfez Geçişi'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, köprünün en önemli aşamalarından biri olan ana kabloların çekildiğini, köprü ve 13 kilometrelik TEM (Dilovası)- Yalova (Altınova) yolunun gelecek yıl nisan ayında hizmete alınacağını söyledi.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil) Yap-İşlet-Devret Projesinin 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olduğunu hatırlatan Yıldırım, köprü ve otoyolun birçok noktasında eş zamanlı çalışarak sona ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

TÜRKİYE'NİN YÜZ AKI

Asma köprü çelik kule bloklarında nihai kot olan 252 metreye ulaşıldığını ve ana kabloların çekildiğini bildiren Yıldırım, "Şimdi ana kabloya nihai formunu vermek üzere kablo sıkıştırma işi devam ediyor. Bu çalışmaları 21 Aralık'a kadar tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'nin gurur kaynağı olan dev projeleri bir an önce hizmete almak için sabırsızlandıklarını ifade eden Yıldırım, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil) Projesi'nin Türkiye'nin yüz akı, bölgenin ekonomik ve ticari hayatının can damarı olacağını söyledi.

“HAVA MUHALEFETİ ÖNEMLİ”

Dev projenin her aşamasını dikkatle takip ettiklerini, bundan sonra da yapılacak iş ve işlemlerin çok büyük hava muhalefeti olmadığı sürece tarihlerinin gün gün belirlendiğini anlatan Yıldırım, "Kablo kelepçeleri ve askı halatlarının montajı 2016 Ocak ayı sonuna kadar tamamlanacak. Aynı zamanda 4 adet geçiş açıklığı tabliyesi, 6 adet kule bölgesi tabliyesi, 6 adet kenar açıklık tabliyesi de yerine konulmuş olacak. 2016 yılı Ocak ayının sonundan itibaren diğer tabliyelerin montajı, kaynak işleri dahil Mart 2016 ayı içinde bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

HEDEF NİSAN AYI

Toplam 433 kilometre olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin 97 kilometrelik kısmının 2016 yılı içinde hizmete alınacağını bildiren Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Altınova-Orhangazi arasındaki 40 kilometrelik kısmının açılışının ocak ayında yapılacağını kaydetti. Körfez Geçişi Köprüsü ve 13 kilometrelik TEM (Dilovası)-Yalova (Altınova) yolunun açılışının Nisan’da, 20 kilometrelik Kemalpaşa-İzmir Bornova Otogar kavşağı arasındaki otoyolun ise Eylül’de hizmete alacağını anlatan Yıldırım, 25 kilometrelik Orhangazi-Bursa arasındaki otoyolun ise 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: http://altinovaninsesi.com/haber_detay.asp?haberID=3634


Tarih: 13.12.2015

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/