Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, yayınladığı bir mesajla Yalova halkının Mevlid Kandili’ni tebrik etti.
MESAJI
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Mevlid Kandili nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında şunları söyledi: “Yüce peygamberimiz Hazreti Muhammed'in doğum gecesini yine hep birlikte, huzur ve mutluluk içinde kutluyoruz. Hicrî takvimde Rebiul-evvel ayının on ikinci gecesine tekabül eden bu günde Allah’ın Elçisi’ni hatırlayacak, O’nun örnek ahlâkını bir kez daha kendimize düstur edineceğiz.
1400 yıldır milyarlarca insanın benimsediği ilim, sanat, tevazu, barış, merhamet, kardeşlikle kısaca örnek bir insan olmakla örülü bir yaşamın kaynağına daha dikkatle bakacağız. Ufkumuz yeniden aydınlanacak, kalplerimizdeki umudu çoğaltacağız. Böylesi mübarek gün ve gecelerde adeta ruhumuz tazeleniyor, yaşama azmimiz artıyor. Hayattın keşmekeşi içinde gözden kaçırdığımız güzellikleri ve yaşamımızda nelerin daha önemli olduğunu görme ve düşünme imkânımız oluyor.
Bu mübarek günde dikkatimizi Peygamberimiz’in sözlerine, Hadis-i Şeriflere yöneltmemizin bilhassa gerekli olduğu kanaatindeyim. O’nun, “Birbirinize kin gütmeyin, haset etmeyin, birbirinizden yüz çevirmeyin; kardeş olun” sözlerinin hayatımız boyunca bir düstur olarak bize yol göstereceğine inanıyorum. Mevlit Kandili’nin bütün insanlığa, aziz milletimize, Yalova’mıza ve Altınova’mıza hayırlı olmasını temenni ediyor, bu günün Peygamberimizi daha yakından tanınmamıza vesile olmasını diliyorum.”